Lamun kelingan jaman cilik bengiyen, akeh pisan sing arep tak kanda’nang. Mbrubul bae, kaya banyu sawah sing tanggule ambrol. Pating pencelat ning otak. Pada sewoan ning pikiran. Kaya sewoan jaman cilik bengiyen.

 

Salah sawijine sewoan, ya pajokan. Pajokan artine kira – kira njodoh nang batur lanang karo batur wadon.

“Sira demenane si Kuntring!”  atawa

“Sira kuh, sing demen si Boled!” ana maning :

”Week, wedang bandrek wedang bajigur, demen dewek ngakue batur…”

Akhire, gara – gara pajokan, batur sing dipajoknang pada isin – isinan lamun pada ketemu, atawa dadi pada tukaran lan padu.

 

ssa40041Isun pernah dipajoknang karo bocah wadon sing paling gembleng, paling ayu ning kelas kita, dadine lamun ketemu isin pisan, atawa mlayu umpetan. Sekien bocahe wis due anak akeh, lamun ketemu karo isun masih isinan bae..hehehe, padahal wis lawas ora ketemu maning.

Lantaran pajokan, akeh batur cilik sing dadi jodoh beneran, pada demenan terus akhire kawinan.

 

Gara – gara pajokan iku mungkin sing gawe ide perusahaan jaman sekien gawe usaha biro jodoh. Keren kan arane BIRO JODOH, tapi intine sih pada bae majoknang wong lanang karo wong wadon. Dadi kanggo batur sedulur kang durung ketemu jodoh, mangga daftar ning perusahaan jodoh. Atawa sing bengiyen ana batur pajokane, coba ditekani maning…sapa ngerti dewek’e masih kelingan lan masih ngerasa ana ati.

 

Aja khawatir, jodoh iku wis ana sing ngatur. Aja wedi, aja ngerasa dadi wong lanang sing paling blesak sejagat, langka wong wadon sing gelem diajak gemuyu, terus nginum endrim. Aja ngerasa dadi perawan tua, terus nekad dadi perawan sunti… Jodoh wis ana sing ngatur, senok wong ayu…

 

Iya bli, sih ?