Waktu isun cilik, pernah di ajak plesiran karo Mama (diwacane : Bapak) ning kota. Ya, maklum bae, isun wong kampung, dadi plesirane ya ning kota. Numpak’e mobil elf, jurusan Rajagaluh – Cerbon, atawa Arjawinangun – Cerbon.

 

Bungah pisan rasane ati, bisa diajak plesiran ning kota numpak mobil elf. Sedawane pinggir dalan Plumbon waktu iku, masih akeh wiwitan tebu. Angine semilir adem pisan. Plumbon waktu iku durung ana jalan tol.

 

dsc00051Mobil elf langsung manjing ning kota, nuju terminal Gunung Sari. Ya, waktu iku terminal kota ning Gunung Sari, gabung karo pasar lan kolam renang. Mudun sing mobil, terus Mama tuku panjelan (iwak asin), sing amba durung di teteli. Isune tuku es serut Plered sing adem manis.

Waktu iku, pasar Gunung sari mambu’e blenak, apa maning yen waya rendeng udan terus, pasar becek lan amis.

 

Tapi jaman sekien, terminal Gunung Sari wis ilang diganti karo gedung anyar, gede, bagus, arane Grage Mall. Ambune wangi lamun manjing ning mall, beda karo waktu isun cilik bengiyen, mambu’e blenak lan amis, mambu sayur – sayuran. Ning Grage Mall, wong sing njaga dodolan ayu – ayu, bengesan, gembleng, senyume manisss pisan, mambune aruma wangi.

Jaman bengiyen, sing dodolan sayur mbok – mbok sing wis tua, benges’e sisik dubang, mambune rada blenak, lamun gemuyu untu’e ireng abang kena sisik dubang.

 

Mungkin iki sing diarani jaman modern ya? Pasar sing suwung, ruwed dadi wangi lan mewah.

Kolam renang’e ya wis diurug, disulap dadi lapangan kanggo parkiran motor ning Mall.

 

Ya, tapi gara – gara mall sing bagus lan wangi iku, wong desa ning kampung kita pada bli gelem maning lamun tuku sayak (rok) atawa kaos ning pasar Jamblang, tapi pengen’ne langsung ning Mall Grage, sekalian ‘mejeng’ jarene.

Padahal bahanne pada bae, warnae ya pada bae, tapi regan’e luwih larang ning mall, soale ana kertas cilik sing nempel ning kaos sing diarani bandrol. Lamun ning pasar Jamblang laka bandrol’e. Ya bandrol itu sing gawe larang, karena ana gengsi sing dituku.

 

Terus bandrol ning mall, bli oli nganyang atawa nawar. Lamun ning pasar Jamblang kan bisa nganyang-anyangan, sambil ng’godani wong dagange, sapa ngerti wong dagange masih rangda sing masih angetan..hehehe……..Lumayan kan, lamun bisa anyang-anyangan bisa dadi batur lan sedulur ?

 

Ning endi ya, tempat bengiyen waktu cilik isun tuku es serut plered ning pasar Gunung Sari ? Mungkin saiki wis dadi toilet Grage Mall?

Kangen jeh…

Iklan