Kelingan beli, waktu pertama kali sampeyan berag? Pasti kelingan bae, soale jare bahasa Indonesia’ne “sesuatu yang pertama kali dialami, tidak akan bisa dilupakan..” suit…suit…suuuiiitt
Termasuk, pertama kali berag mau. Berag, mungkin bahasa Indonesia artine “puber”. ( Bener beli sih ? Tulung lamun isun salah, sampeyan bener’aken yah? Dipai weru sing bener… )

Isun masih kelingan bae, pertama kali isun bisa ngerasa’nang ‘ser-seran’ rasane ati, sewaktu ketemu wong wadon. Waya iku, isun masih kelas 5 SD, masih bocah lembutan. Durung ngerti rasane seneng wong wadon, durung ngerti isin lamun adus wuda ning jaba, durung ngerti wadon ayu atawa wadon blesak. Pokok’e seenak’e dewek bae.

Lha, dadak–dadak ati rasane deg – deg’an, ndeleng boca wadon putih, ayu, rambute dawa lurus, awak’e gering bli lemu, mata’e rada gede bunder…
Lhadalah, rasa apa iki? Iki alamat dewa ning mayapada kayangan lagi pada blenak pribawa’ne…

ssa40328Sing awit waya iku, isun dadi kelingan bae boca wadon rada ‘bende’ matane iku. Pengen weru sapa arane, ning endi umah’e, bapa’ne sapa, mbok’e sapa? Dadak–dadak, isun dadi rajin dandan, rambut pengen’ne nganggo minyak wangi, BRISK lan TANCHO sing terkenal waya iku, pengen nganggo ‘celana panjang’ bae, dadi isin lamun adus wuda ning jaba….
Lhadalah ?!…

Awit waya ikulah, isun di ‘eceh’ ning kakang lan batur : Wah, sira wis mulai berag kih! Nganggo minyak wangi bae, celana dawa-an bae….

Eh, lamun sore numpak pit lunga ning tangga desa, kanggo ndeleng dewek’e. Lamun bli ketemu, yo bli pa-pa, sing penting ati wis bunga walau cuma ndeleng wuwungan’ne umah…
Suwe–suwe, takon ning tangga batur, takon kiwe tengen, dadi weru arane : Rini! ( Kuh, kelingan bae kan? Sampe sekiyen, hehehe…)

Tapi, jodoh ana’e ning tangan Gusti Allah, dudu isun sing ngatur, dadi sampe jaman sekiyen isun gan durung weru maning kabare dewek’e…
Wis duwe anak pira, sekiyen yah? Kawinne karo sapa?…Mbuhlah…

Lha, lamun berag tuwa sih priben ya? Pada beli rasane, kaya jaman kita lembut bengiyen? Tapi, apa iya wong sing wis tuwa, kelakuan’ne pada kaya bocah cilik maning ? Mbuhlah…hehehe

Sampeyan sih priben, cerita berag’e ??