gonjingGonjing,

Weru bli batur – batur separa kanca ? Lamun wong cerbon asli, pasti weru panganan sing arane gonjing iki. Digawe kanggo bahan adonan aci ( atawa tepung beras ), karo parutan kelapa. Terus di panasi karo wada wesi sing ana dekongan baris rapih, setengah bunderan.

 

Lah, lawas bli ketemu karo gonjing…dadak – dadak, mblegadus… ketemu wong dagang gonjing ning Batam, tepate ning pojokan Pasar Mega Legenda Batam Centre. Aih, kadiran temen. Langsung tak parani wong dagange…

Ning kaca dongdangan, ana tulisan “KUE PANCUNG 2000/5”

Aih, gonjing ning Batam ganti aran dadi kue pancung tah ?!

“Kang tuku gonjing’e..” jare isun.

“Aih, sampeyan ngerti gonjing ya? Wong endi sampeyane?” jare Mang Gonjing.

“Wong Jamblang…ari sampeyan, teng pundi?”

“Kula wong Pamanukan, Kang…”

Aduh, ati kerasa bungah campur bawur. Bungah lantaran ketemu karo sedulur wong carbon ning perantauan, lan bungah lantaran ketemu maning karo gonjing iki.

 

Soale terus terang bae, sing awit lunga merantau taun 1998 sampe sekiyen tahun 2008, wis 10 taun durung pernah mangan gonjing. MMM… dadi pengen gage tak capluk…

Isun kelingan waktu cilik bengiyen, sing dagang gonjing arane Mang Sidik wong Brebes, dodolan gonjinge di ider kanggo dongdangan sing dipikul muter – muter kampung. Regane masih limang perak waktu iku, dadi lamun tuku selawe oli gonjing lima.

 

Lah, sekiyen waktu kita wis dawuk regane gonjing wis larang, tuku rong ewu cuma oli limang gonjing. Iki akibat krisis global tah? Sampe gonjing gan kesambet kena krisis global kuh? Mbuh lah, kita sih bli weru apa – apa…

 

Sing penting, isun bisa nyapluk gonjing maning sing gurih lan panas..pada njaluk bli, batur – batur ??